ГЕРБ ухажва избирателите, но бяга от реформите

ГЕРБ продължава да угажда на обществените интереси и затова не губи влияние, но втората година на управление ще бъде много трудна, прогнозира социологът Антоний Гълъбов. Според него това е плюс, но и носи негативи. За да следваш обществените нагласи, трябва да се откажеш от основните реформи.
Ако до края на годината кабинетът не предприеме реформи в здравната и съдебната система, след това ще бъде късно, защото се навлиза в горещите зони на предизборната кампания. Гълъбов смята, че битката за местните избори вече е стартирала, но през следващите месеци ще се говори повече за президентските, а всъщност ще се работи за новите общински управи. Защото местните избори ще определят перспективата на политическата ситуация и доколко ГЕРБ ще остане доминираща партия.
Според Гълъбов парламентарните избори през миналата година са показали, че сме навлезли в нов тип партийна политическа система с една доминираща партия, а това съществено променя ситуацията. Битката на традиционните партии ще е за привличане на местните бизнес формирования, твърди той.
    / Подробно интервю с Антоний Гълъбов четете в четвъртък във вестник „Акцент”/
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.