Обидени на Божидар Димитров поискаха оставката му

Оставката на министъра без портфейл Божидар Димитров поиска група граждани, организирали се в социалната мрежа „Facebook".

Поводът е изказването му пред национален всекидневник, в което той определи българския народ за „шибан".

Писмото с искането за оттегляне на Димитров ще бъде внесено в Народното събрание и Министерски съвет. Инициаторите посочват, че в групата във „Facebook", озаглавена „Ние не сме "шибан народ" г-н министър!", участват повече от 2 000 поддръжници.

Смятаме, че това изказване е недопустимо за министър и скандално от морална гледна точка, заявяват те.

Казаното от министъра предизвиква у нас съмнения за неговото адекватно и почтено отношение към гражданите на Република България. Думите на Божидар Димитров хвърлят съмнение относно притежаваните от министъра морални характеристики и доколко той е достоен да заема подобен висок пост в управлението на държавата, гласи част от писмото.

Тъй като все още няма публични политически реакции от страна на народните представители и министър-председателя, у нас възниква въпросът приемливо ли е за депутатите от 41-то Народно събрание и министър-председателя подобно отношение към народа, който те представляват и управляват, и одобряват ли колегите на министъра и лично министър-председателят абсолютно неприемливото за нас поведение на г-н Божидар Димитров, питат участниците в групата.

Те са категорични, че ако това е отношението на Божидар Димитров към народа, който управлява, той няма място във властта, съобщава news.bg. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.