Поредната оставка в злополучната Здравната комисия на парламента

За пореден път Здравната комисия в Народното събрание ще трябва да смени ръководството си, след като народният представител от ГЕРБ д-р Геновева Алексиева подаде оставката си като заместник-председател.
Алексиева ще подаде оставка и като заместник-председател на Комисията по труда и социалната политика след скандала с конфликта на интереси, който възникна.

Алексиева изкара на поста заместник-председател на Здравната комисия малко повече от месец, преди в рамките на няколко дни около нея да се завихрят два скандала. Първо тя бе обвинена, че журирала и одобрила дъщеря си на конкурс за доцент, а също така включила очно заболяване в здравна пътека заради лични интереси.
Какви бяха последните промени в ръководството на Комисията по здравеопазване в НС, припомня справка на агенция "Фокус":
На 7 юли 2010 година Лъчезар Иванов (ГЕРБ) подаде оставка като заместник-председател на Народното събрание и председател на софийската структура на ГЕРБ. Повод за оставката стана скандалът с опита му да бъде спряно телевизионно разследване на Нова телевизия срещу митничари.
На 13 юли 2010 година Пламен Цеков (ГЕРБ) заяви, че е готов да се подложи на детектора на лъжата по случая с обнародването в Държавен вестник на лобистката поправка в закона за наркотичните вещества, която не е гласувана от НС. Комисията за изясняване на случая около скандалната лобистка поправка в Държавен вестник препоръча депутатите Светлин Танчев и Пламен Цеков да бъдат отстранени от ръководните постове в парламентарните комисии, което в последствие беше направено.
На 14 юли Десислава Атанасова (ГЕРБ) беше избрана да замени Лъчезар Иванов като председател на здравната комисия. За заместник-председател беше избрана Геновева Алексиева. Тя заема поста на Пламен Цеков, който подаде оставка след скандала с обнародването на закона за наркотичните вещества.
utre.bg ......................

1 коментара:

Анонимен каза...

Макар, че не съм от София, знам и докторката и дъщеря й, също докторка. Ходила съм на прегледи при дъщерята. Тарифата й на частно е убийствена, но веднага разбираш защо, като видиш чисто новата частна клиника(мога да й кажа името, но не знам дали е редно). Това обаче й се вижда малко, защото в края на прегледа тя те изпраща "при друг специалист - д-р Алексиева" (това е мама). Тъй като те са с различни фамилии, повечето пациенти сигурно се хващат и така пълнят гушите и на двете. Възмутително!

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.