Девет дни в задръстване

Девет дни в задръстване на магистрала - това преживяха китайски шофьори. Причината бяха строителни работи.
Китайски шофьори, повечето на товарни камиони, останаха блокирани по една от магистралите от провинциите Хебей и Вътрешна Монголия към Пекин. Задръстването беше с дължина над 100 километра, съобщава БНТ.
Шофьорите се оплакаха, че били изнудвани от местни жители да купуват храна на много по-високи цени от нормалните. Китайската държавна телевизия обяви, че обстановката "е започнала да се нормализира".
Агенция Ройтерс отбелязва, че задръстванията се превръщат в ежедневие за Китай въпреки огромните средства, които държавата изразходва за строителство на пътища и железопътни линии, които да поемат товара на бързо развиващата се икономика. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.