Кренвиршите и каймата от месо ще са с около 2 лв. по-скъпи

7-8 лева ще струва килограм кайма с месо, а кренвиршите ще стигнат 10 лева. Това заяви генералният директор на Националната ветеринарно-медицинска служба д-р Йордан Войнов пред Дарик. Той коментира утвърдения нов стандарт под името "Стара планина", при който продуктите ще са от месо, а не от жили и соя.
Тези изделия вече са на пазара, а инспекторите следят за състава им и използването на консерванти и соя, вместо месо, обясни Войнов.
Според него поскъпването е в рамките на нормалното. При положение, че досега сме давали 6-7 лв. за кренвирши, в които не знаем какво има, 8-10 лв. не са много, особено когато знаеш, че става дума за качествен продукт, посочи експертът.
Той подчерта, че към към марката "Стара планина" има огромен интерес както от страна на потребителите, така и от производителите, които искат да работят по утвърдените стандарти.
23 производители вече са регистрирани да произвеждат месни продукти по старата рецепта, а инспекторите на НВМС ще следят за съставките в тях. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.