Шестима спорят на кого е фишът за 6-те милиона

Шестима души от различни градове са се обадили в Спортния тотализатор, че са спечелили рекордния джакпот от 6.5 млн. лв., но по някаква причина са загубили фиша. Това заяви шефът на БТС (Българския спортен тотализатор) Дамян Дамянов. На 2 август изтече 45-дневният срок, в който спечелилият трябваше да си прибере печалбата, но никой не се яви в тотализатора.
Дамянов разказа, че жена от Димитровград депозирала и молба, че е спечелила, но си загубила фиша. Много настоятелен бил мъж от Варна, който убеждавал, че жена му е изпрала печелившия фиш. Щял да я накаже, но преди това искал да си получи парите.
В интернет форуми някои потребители се питат "Може ли, след като числата от определен тираж вече се знаят, от тотото да пуснат фиш със задна дата и да си приберат парите?"
"Категорично не. Системата е направена така, че фишовете са с поредни номера и няма как да стане", обяснява Дамянов пред БНТ. По думите му, информация за подадените фишове се пази на 5 места, включително и в трезора на тото и не е възможно да се правят спекулации.
Тотоемоциите продължават да разтърсват Ловеч, където е пуснат златният фиш.
По-рано голямата звезда на Литекс Ивелин Попов, заедно с още двама негови съотборници, заявиха, че пуснали фиш, който не проверили и най-вероятно те да са прословутите собственици на печелившия фиш, с който бе ударен рекордния джакпот от тотото
Жители на с. Славяни в Ловешко също смятат, че са открили кой е "милионерът". За късметлия бе набеден шофьорът на цистерна Тихомир Ангелов, който обаче отрича, пък коментира bTV. Мъжът признава, че е пуснал 2 готови фиша, но 3-годишната му дъщеря скрила единия и не го намерили.
Ангелов не спал цяла нощ, когато научил, че печелившият е от Ловеч. "Успокоих се чак като разбрах, че златният фиш е пуснат в центъра, а аз моя го пуснах на пазара. Преди 4 години загубих детето си. Сега и да бях спечелил, това за мен не е нищо", споделя шофьорът.
В крайна сметка, след като цяло село коментираше, че той е милионерът, се оказа, че по-големият му брат му се пошегувал.
От следващата седмица три поредни джакпота ще бъдат с 1 млн. лева повече. Така Спортният тотализатор ще използва 3-те милиона, които постъпиха в сметките му, след като никой не се яви в законния срок да потърси джакпота. Печалбите от игрите на тотото, които не са потърсени в установените срокове, да се разпределят по съответния ред, без да се чака края на годината, пише в решението на кабинета, след като промени Устройствения правилник на БТС. С промяната се създава т. нар. "стартов джакпот".
В деня, когато изтече срокът за получаване на печалбата, членовете на Управителния съвет на тотализатора решиха сумата от 6 575 225.40 лева да бъде разпределена по 50% на Министерството на физическото възпитание и спорта и тотализатора. От БСТ обаче предложиха техните 50% да бъдат върнати отново в играта. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.