Къде ще почиват депутатите през лятото

Българското Черноморие ще предпочетат за лятната си ваканция народните представители, показа анкета на БТА сред депутати от всички парламентарни групи.Повечето от тях ще посветят свободното си време на близките си и заедно с тях ще отидат и на море, и на планина. Ще се отдадат и на любимите си занимания.

След ударното приемането на закони в последните две седмици предстои депутатите да излязат в почивка през август.

Като първа сред равни председателят на парламента Цецка Цачева е най-ангажирана и няма да почива през целия месец. Имам богат календар от обществени ангажименти, каза тя. Към края на август Цачева ще е домакин във Варна на срещата на жените-председатели на национални парламенти. За пръв път в този формат ще се включат председателки на законодателни органи на държави, които са кандидати за членство в ЕС, а не както досега - само от Евросъюза. Но няма да има момент, в който шефката на парламента да отсъства от сградата на Народното събрание повече от седмица.

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев най-вероятно по-голямата част от отпуска си ще прекара в Банкя. Там са приятелите ми, там е клубът, в който членувам, там играя тенис, споделя той. И допълва, че е трудно да почиваш в обичайната обстановка, в която живееш, защото на човек понякога просто му се иска да се уедини. Надявам се и да намеря поне една седмица да прекарам със семейството си извън София, разказа Велчев. Вероятно е да отскочи до морето, най-вече заради внуците, но е категоричен, че няма да отседнат в станциите на Министерския съвет. Началникът на ГЕРБ-ерите в парламента предпочита българското южно Черноморие. Той е сърфист и вярва, че и тази година няма да пропусне да се понесе по вълните.

Депутатът от ГЕРБ и председател на партийната младежка организация Моника Панайотова планира да почива на българското Черноморие, където да се види с приятели. Тя няма да пътува зад граница, за да е на разположение, ако се появи някакъв служебен ангажимент. Предпочитам активната почивка, каза за БТА Панайотова. Младата дама от ГЕРБ релаксира и с четене на любими книги - занимание, за което не й остава време, когато е заета с парламентарните си ангажименти.

Всеки човек се нуждае от отдих, за да е във форма, съветва съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров. Той самият обаче няма да може да почива през целия август. Свободното си време планира да раздели между морето и планината. Предпочита българското Черно море. Обичам нашето море, не съм ходил на море в чужбина, извън някои инцидентни случаи като командировки, например, обяснява синият лидер.

За да поддържа форма, Мартин Димитров играе футбол. Все пак съм във възраст, в която все още мога да играя добре, само това искам да кажа - така той отговаря на шегата, че рита топка, конкурирайки премиера Бойко Борисов. Провокиран с въпроса кой ще победи, ако двамата с министър-председателя си спретнат турнир, Димитров казва: "Няма да е честно, защото на моите години има футболисти, които все още играят".

Иначе през ваканцията се е наканил да се зарови в икономическа литература. Получил е подарък поредица "48-те закона на властта", която също се е нахъсал да "погълне".

Хобито на депутата от левицата Емилия Масларова е катеренето по планинските върхове. През ваканцията тя иска да обиколи Рила и Пирин и да покори няколко върха. Това е най-разтоварващото за нея, но тя признава, че й отнема доста време. Правилото в планините е да се тръгва рано сутрин - около 5 - 5.30 часа, за да може до 14 - 14.30 часа да си се прибрал в хижата, тъй като времето в планините следобед обикновено се разваля, обяснява вещо Масларова. Тя ще почива със семейството си, за да компенсира отсъствието си от къщи заради служебни ангажименти през годината. За нея най-хубавите места за отмора са родната Якоруда и Банско. И може би у дома, където имам много цветя, което ми създава допълнително душевен комфорт, допълва тя.

Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан ще избере отново почивка в България, както и други години. Той планира да бъде със семейството си десетина дни на българското Черноморие и отсега предвкусва удоволствието да чете хубава книга на плажа. Депутатът обаче разкрива, че всъщност отива на море не заради плажа, който дори му е скучен, а заради самото усещане. Освен това независимо, че е на море, Лютви Местан винаги много сериозно проучва предварително околните язовири, за да се отдаде на основното си хоби - риболовът. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.