Половин милион българи останали без личен лекар от началото на годината

Половин милион българи са останали без личен лекар от началото на годината. Затова алармира депутатът от СДС Ваньо Шарков по време на днешния парламентарен контрол. Броят на здравно неосигурените достигна 1.8 милиона души, допълни Шарков.
По-късно данните бяха потвърдени и от здравния министър Анна-Мария Борисова, която обясни, че резкият скок се дължи на големия брой фирми и предприятия, обявили фалит от началото на годината заради финансовата криза, съобщава АСН.
Здравната шефка обяви, че не само пациентите, но и болниците са неизрядни платци. При одит на здравното министерство е установено, че лечебниците у нас държат 40 милиона лева по банковите си сметки, същевременно трупат борчове и не разплащат разходите си.
Борисова обаче заяви, че все още не е запозната с това кои здравни заведения имат пари, но не разплащат. Тя уточни, че сумите спестени от докторите идват от парите превеждани от министерствата за капиталови разходи.
Борисова съобщи, че се готвят и промени в здравния закон, в които антените на мобилните оператори да бъдат премахнати от жилищните сгради заради вредните лъчения от тях. Министърът обаче не се ангажира с прогноза, къде ще бъдат измесени съоръженията и кога преместването ще стане факт. В момента приоритет е здравната реформа обясни тя. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.