Facebook въвежда собствена валута ..


Социалната мрежа Facebook започна тестове на собствена система за заплащане на виртуални стоки. С така наречените кредити (Credits) потребителите могат да купуват неща в игрите или други онлайн приложения.

Един кредит е равен на 10 цента, при това за всяка парична единица, изплащана от мрежата, се взима комисионна от 30%. С други думи, от всеки конвертируем долар Facebook печели 30 цента.

Страничните разработчици вече изразиха недоволството си от тази политика на Facebook - според тях 30% е прекалено много. Ръководството на мрежата обаче е на друго мнение - според него тази комисионна е стандарт в отрасъла.

Както отбелязва мениджърът на Facebook Дебора Лиу, Apple също прибира по 30% от стойността на комерсиалните приложения в своя онлайн магазин.
Разплащателната система се тества с участието на стотина партньори на Facebook. Засега не е решено дали тя изцяло ще замени съществуващите начини за плащане (кредитни карти) или само ще ги допълва.

Американският пазар на виртуални стоки към момента се оценява на 1,6 милиарда долара. На социално ориентираните ресурси се пада половината от тази сума.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.