Станишев: Чака ни намаление на пенсии и заплати и вдигане на данъци

След като правителството е изхарчило резерва през тази година, догодина предстои намаляване на пенсии и заплати и вдигане на данъци, смята лидерът на БСП Сергей Станишев.

България не помни актуализация на бюджета от 1996 г. Сега актуализацията се прави още в началото на лятото, което говори за провал на това правителство. Финансовият министър Симеон Дянков трябва да си ходи на минутата, заяви по БНТ лидерът на БСП, предаде БГНЕС.

"Големият проблем на актуализирания бюджет е, че той не решава нито един проблем системно и структурно. Само се кърпят дупки", заяви той. Станишев отбеляза, че правителството на Бойко Борисов харчи повече, отколкото кабинета на тройната коалиция. За първото тримесечие на тази година Борисов е похарчил повече пари, отколкото Станишев за същия период на кризисната 2009 г.

"Оставихме фискален резерв от 8,2 млрд. лева. Планира се да се изяде до края на тази година. Това правителство ще съществува 1,5 година с резерва, оставен от предишното правителство", подчерта Станишев. Той смята, че с неразплащането на средства към фирмите, което е направил финансовият министър, е "смачкана реалната икономика". ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.