Червените: Бойко ли е човекът на ЦРУ в България?


От Коалиция за България питат - вярно ли е, че Бойко Борисов е човекът на ЦРУ в България, стана ясно на брифинг в Народното събрание.

Вчера депутатите от Коалиция за България Петър Курумбашев и Румен Петков внесоха в деловодството на парламента въпрос към министър- председателя. Те питат вярно ли е, че в разговор премиерът Борисов е информирал шефа на ЦРУ за това, че има политически проект на Първанов. Тази информация била публикувана „леко анонимно” във вестник Труд, каза Курумбашев, предаде Фокус.
"Тази тема беше коментирана покрай Алексей Петров, а именно - възможно ли е специалните служби да имат влияние върху политическите проекти в страната. Разбира се, че е абсолютно недопустимо дори българските специални служби да имат влияние върху политическите проекти в страната, още по-малко чужди служби. Нашият въпрос към премиера е - състоял ли се е разговор за политически проект на Първанов с шефа на ЦРУ и по чия инициатива се е провел разговорът", каза Курумбашев.
Червените искат да знаят дали такъв разговор се е водил и дали това е станало официално в Министерски съвет или да друго място.
"Беше публикувано изявлението, че шефът на ЦРУ е казал на Борисов: Ти си нашият човек. На нас ни е интересно да научим наистина ли г-н Борисов е човекът на ЦРУ в България и той да подкрепи този факт или да го отрече”, каза Курумбашев.
Депутатът Румен Петков каза, че все още не е получен отговор от председателя на Народното събрание, но се надяват че въпросът ще бъде допуснат до пленарна зала, за да получи ясен отговор. Румен Петков подчерта, че този случай злепоставя ЦРУ и поставя под въпрос взаимоотношенията между България и САЩ.
"Такива спекули не се прощават. Тези спекули ще тегнат като петно върху българските специални служби десетилетия наред", каза Петков.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.