Синоптици: Идват хладни дни с обилни валежи

Синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН очакват от утре до 25 юни над страната да има значителни валежи и захлаждане, съобщи БТА. Очакват се значителни сумарни количества валеж, като в отделни райони те ще са около и над 100 литра на кв. м.

В съобщение на дежурните от института се посочва, че през следващите дни до края на следващата седмица времето ще се определя от блокирана циклонална система. В началото въздушната маса ще е силно неустойчива и ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има интензивни валежи, придружени от силни гръмотевични бури, с условия за градушки.

Към вторник температурите ще се понижат, интензивността на явленията ще намалее, но условията за валежи ще се запазят. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.