Германският продавач на ток в Североизточна България Е.ОН ще съди държавата

Енергийното дружество Е.ОН ше съди държавата. Причината е решението на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране да промени признатите технологични разходи от 18% на 15%, заради което пък компанията може да излезе на загуба.

Това би довело до обезценяване на стойността на дружеството, в което държавата е съакционер с 33% и който дял държавата обяви, че може да продаде, съобщава агенция Стандартнюз. Това се казва в официално становище на германския енергиен търговец.

Намаляването с 3% на признатите технологични разходи от регулаторната комисия би намалило значително наличните средства на компанията, ще се отрази негативно и на дейността на Е.ОН България Мрежи АД, а именно поддръжка, ремонт и развитие на електроразпределителната мрежа, както и подобряване на качеството на електроснабдяване, твърдят от компанията.

Е.ОН България смята, че такова решение на ДКЕВР е нарушение на законодателството и регулаторната методология. Компанията ще заведе дело срещу това несправедливо и неоснователно решение на регулаторната комисия в законно установения срок и ще потърси подкрепа от страна на Европейската комисия", се казва още в становището. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.