Стратегия за справянето с демографската криза ще изготвят от ВМРО


Русе. Предстои изготвянето на стратегия за справянето с демографската криза, заяви на пресконференция Искрен Веселинов, председател на ВМРО – Русе, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Велико Търново.

Стратегията ще бъде изготвена въз основа на докладите и решенията, взети на семинара на тема "Демографската катастрофа - параметри, фактори, противодействия”, който се проведе тази събота в Русе. Веселинов посочи, че в стратегията ще има мерки, които държавата трябва да предприеме - като стимули за насърчаване на раждаемостта сред българите.
 Според Веселинов трябва да се работи и по намаляването на количеството аборти, тъй като по този фактор страната ни е на първо място в Източна Европа. „Нужно е да се направи така, че семейните ценности да станат присъщи за българите”, заяви председателят на ВМРО - Русе. Той посочи, че трябва да се предприемат мерки в инфраструктура и икономиката. Става дума за такива политики, които да задържат в районите на депопулация. „Битката, която не трябва да загубваме е за малките градчета”, заяви Веселинов. По думите му, особено внимание представлява и Дунавският регион като цяло, който е обект на депопулация. Едва 30 процента от населението на страната ни живее в Северна България.

Следващите политики, които според участниците в семинара е нужно да бъдат въведени, е да се създадат условия за съхранение на българските общности зад граница. „Поставили сме си за срок до септември да излезем със сериозен документ, който да бъде представен в началото на новия политически сезон”, заяви Веселинов. На пресконференцията стана ясно, че предстои създаването на Общество „Патриотични семинари”, което ще заседава на 6 месеца.
Галена МИХАЙЛОВА ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.