Почина по-малкото бебе на 62-годишната родилка


Тази сутрин в русенската болница е починало по-малкото бебе на 62- годишната родилка Красимира Димитрова, информира Дарик.

При раждането си преди месец Жаклин тежеше едва 500 грама и успя да достигне само 700 грама. Момиченцето е починало преди обяд, потвърди началникът на русенския акушеро-гинекологичния комплекс д-р Георги Хубчев, който е израждал бебетата.

До последно то беше кислородозависимо и беше подложено на уникална 5-часова операция на червата след белодробен кръвоизлив.

Майката Красимира Димитрова е дала съгласието си за преместването й, заяви д-р Нина Радкова - началник на Неонатологичното отделение в русенския АГ-комплекс. В София момиченцето беше подложено на скринингово проследяване за ретинопатия. То се роди 900 грама, но вече тежи близо килограм и 200 грама и  засега състоянието му е стабилно. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.