Кючекът "Паисий", разпространяван в интернет, отива на прокурор

Местната организация на ВМРО-НИЕ в Сливен ще сезира прокуратурата заради кючек, разпространяван в интернет, с главен герой Паисий Хилендарски. Кючекът вече бил свален от някои сайтове, но на други места го има и като торент, съобщи телевизия PRO.bg

Партията настоява държавата да се намеси и да спре разпространението на „тази гавра с един от националните ни герои". Кючекът се изпълнява от оркестър "Джамайка". Заради съществуването на няколко ромски формации с това име обаче, кючекът няма официален издател и не е в законен албум. Затова ВМРО-НИЕ е решило да сезира прокуратурата, но за компютърно престъпление. Само така можело да се проследи кой е качил песента в интернет, като се проследи IP-адресът на съответния потребител.

Координаторът на ВМРО-НИЕ в Сливен Георги Георгиев научил за песента още през март от ученици в местните гимназии. Още тогава от партията решили да сезират прокуратурата, но заради проблема с доказването на авторството на продукта се отказали. Оказало се обаче, че и сега песента е много популярна. Била хит покрай баловете на абитуриентите, обясни Георгиев, цитиран от в. "Новинар".

„Аз не съм за цензурата, но трябва да има ясна граница кое е позволено и кое не. Утре може и за Васил Левски кючек да направят!", възмущава се координаторът на ВМРО-НИЕ. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.