Публикуваха в интернет резултатите от изпитите след 7-ми клас

actualno.com 

Резултатите от националното външното оценяване и от приемните изпити по български език и литература и по математика след 7-и клас са публикувани на сайта http://7klas.mon.bg/. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието, младежта и науката.
За достъп до информацията са необходими входящ номер и ЕГН.

Добър (4,39) е средният успех, който са изкарали седмокласниците на изпита за външно оценяване след седми клас, съобщи днес просветият министър Сергей Игнатов. Това е само с 23 стотни по-малко от резултата, който децата имат миналата година. Тогава обаче изпит държаха само кандидатите за гимназия, докато тази година на него се явяват всички седмокласници.

"Виждате, че дори и без частни уроци учениците изкарват добър успех", коментира Игнатов.
Той препоръча на родителите да не пращат децата си на допълнително обучение следващите години, защото в резултата нямало разлика. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.