Германските собственици на вестниците "Труд" и "24 часа" се изнасят от България

Германската компания ВАЦ поради икономически причини ще се оттегли от региона. Това е заявила Соня Лихт, председател на Управителния съвет на вестник „Политика", предаде сръбската телевизия "Пинк". „Мисля, че става дума за икономически причини, както разбрах. ВАЦ се оттегля от България и от други страни в региона", заявила Лихт, цитирана от телевизия Европа.

ВАЦ има сериозно присъствие и в България, където "Вестникарска група България" издава всекидневниците "Труд" и "24 часа", както и редица други седмични вестници и списания. Засега от представителите на ВАЦ в България липсва официална реакция.

В Сърбия германският концерн притежава 50% от акциите на вестник „Политика" и 55% от акциите на новосадския вестник „Дневник". По думите на Лихт в редакцията на вестника не са получили официална информация за оттегляне на ВАЦ от Сърбия.

Медии в Сърбия вече съобщиха, че директорът на ВАЦ Бодо Хомбах е изпратил писмо до сръбския президент Борис Тадич, в което го е информирал за намерението компанията да се оттегли от страната. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.