Алексей Петров: В ДАНС действа мощна организирана пестъпна група

Алексей Петров, който вече пети месец е в ареста по обвинение, че е лидер на престъпната група "Октопод", днес даде показания като свидетел по делото за клевета на бившия вътрешен министър Румен Петков срещу германския журналист Юрген Рот.

След като говори пред съда, Петров направи поредното си медийно изявление, в което говори, че в ДАНС действа организирана престъпна група, а спецслужбите са използвали чужди посолства, за да елиминират хора, съобщава Дневник.

Ето какво каза Петров в кулоарите на съда:

"С най-голямо удовлетворение посрещнах новината, че в следващите четири-пет седмици моето дело ще влезе в съда. Колкото по-бързо то влезе в съда, толкова по-бързо обществото ще разбере кой е бил "октопод" в прехода. През последните пет месеца редица поръчкови политици ме нарекоха октопод на прехода. Аз нямам нищо против да бъда октопод в очите на политици, които разполагат с интелектуалния потенциал на риба. Разбира се, обществото ще разбере и какво се случва в момента в ДАНС, където продължава да действа едно мощно ОПГ (организирана престъпна група - бел. ред.), което носи и отговорност за изтичането на класифицирана информация.

Ще стане ясно през последните десет години как отделни хора от специалните служби са използвали или злоупотребявали с различни чужди посолства, за да елиминират хора."

Петров беше на път да даде пояснение за последната си теза, но съдебната охрана го поведе към конвойната на Софийския градски съд.

Пред съда Алексей Петров призна за това, че е посредничил на Румен Петков да се срещне с Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви. Това беше изпълнение на конкретно служебно задължение, за целите на срещата и резултатите от нея съм изготвил служебен рапорт и не желая да коментирам конкретика, заяви той. Петров разказа, че срещата се е провела в басейна "Спартак", който е използван многократно за служебни срещи, и каза, че не знае да е филмирана или записвана по някакъв начин.

По собствена инициатива бившият съветник в ДАНС настоя в показанията му да се запише, че с Галеви е трябвало да се срещне друг представител на МВР, а не Румен Петков, но "в процеса на съгласуване се промениха доста обстоятелства и се наложи да дойде министърът". Под страх от наказателна отговорност той заяви, че не знае до кого е било адресиран рапортът му, нито къде се намира, но че би трябвало да е в МВР или в ДАНС.

Румен Петков съди германския журналист Юрген Рот заради книгата му "Новите демони", в която Рот твърди, че бившият вътрешен министър е бил близък с Маргините, бил е замесен в контрабандата на амфетамини и е покровителствал областния лидер на БСП Васил Антонов ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.