Единственият, който може да дестабилизира страната и да свали правителството, е самото правителство, според Кольо Колев ..

focus-news.net 

София. Единственият, който може да дестабилизира страната и да свали правителството от власт, е самото правителство, ако извършва неразумни действия. Това заяви пред Агенция „Фокус” социологът Кольо Колев. 
 
Той подчерта, че управляващите имат стабилно мнозинство в Народното събрание с подкрепата на ПП „Атака” и единственият, който може да свали правителството от власт, е самото правителство. „Друг е въпросът, че това управление трудно преглъща критики и зад всяка критика привиждат директна атака”, коментира още социологът.

По отношение на заявеното намерение от президента Георги Първанов да се произнесе дали страната ни се превръща в полицейска държава, Кольо Колев коментира, че може да се очаква като изводи, че ГЕРБ се опитва навсякъде да застане във властова позиция. „В това число и в някои специфични моменти - например СЕМ, влияние върху армията и други. Това е стъпка към свръховластяване и това ще бъде според мен, извод на президента”, каза още социологът.
Росица ГЕОРГИЕВА
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.