Съдът пусна осем от "лихварите" ..


Софийският градски съд наложи мерки за неотклонение подписки на осем от задържани при операция “Лихварите”
В мотивите на съда се казва, че за част от заловените няма основано предположение, че са извършили престъпленията, в които са обвинени. Част от заловените са с установена самоличност, с постоянно местоживеене, не са осъждани и няма опасност да извършат друго престъпление.
"Лихварите" се проведе на 26 май в няколко града в страната. При три полицейски операции бяха задържани 12 лица, занимаващи се с лихварска дейност. Арестувани бяха Ивайло Врабеца от кв. "Толстой", Владко Малкия от "Свобода", Иван Русия от "Младост", Близнаците от "Нови Искър", Методи Каморевски и Циганина. Мишо Самбиста е задържан в Бургас.
При обиски в домовете им бяха иззети записни заповеди на стойност около 400 хил. лева
Обискирани бяха имоти на лихвари в Монтана, от където е иззето злато и в София. Иззети бяха 6 полицейски палки, 3 газови пистолета и боксове както в Монтана, така и в София. Задържан лихвар имаше и в село Зимница.
При операцията бе задържан за лихварство и общински съветник от Берковица. Арестуваният е член на ПП "Евророма". Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви 26 май за Ден на лихварите. /bnews.bg 
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.