Отвличането на бълрарския танкер- голяма грешка на пиратите !

Нападенията на сомалийските пирати тази година ще зачестят. Бойните кораби в Аденския залив не са достатъчна гаранция срещу тях.




Това заяви директорът на лондонското Международно бюро за корабоплаване Потенгал Мукундан, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА.



Пример за това са последните два отвлечени кораба - гръцки и български - за по-малко от денонощие. При това при нападението срещу българския танкер "Панега" става дума за плавателен съд, който е бил охраняван от бойни кораби на ВМС на страни от ЕС. "Трудно е да бъдат победени пиратите. Те вече действат далече от бреговете на Сомалия. Необходими са по-решителни действия", подчертал Мукундан.



"Панега" с 15 българи на борда бе отвлечен от сомалийски пирати в централната част на т. нар. "безопасен коридор", където е трябвало да бъде охраняван от бойни кораби на антипиратската военноморска флотилия, участващи в операцията на ЕС "Аталанта". Ако бъде взето решение за силова операция за освобождаване на българския танкер, в нея трябва да участват преди всичко бойните кораби, които са го съпровождали, отбелязва ИТАР-ТАСС, като се позовава на говорител на командването на руските ВМС.



Компанията собственик на отвлечения снощи български танкер "Панега" съобщи, че корабът е бил на път за пакистанското пристанище Карачи, където щял да бъде нарязан на скрап. Танкерът не представлява никаква ценност и явно нападението срещу него е голяма грешка на пиратското разузнаване, отбелязва ИТАР-ТАСС. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.