Бойко Борисов: Правителството ще направи всичко възможно ДДС да не се вдига..

Правителството ще направи всичко възможно данък добавена стойност да не се увеличава, казал късно снощи за вестник "Труд" министър-председателят Бойко Борисов. Възложил съм да се потърсят всички варианти, за да се избегне увеличението на данъка, казал премиерът.




Снощи вицепремиерът и финансовият министър Симеон Дянков каза в предаването "Сеизмограф" по Би Ти Ви (btv.bg), че все още не било ясно дали ще се вдига ДДС.



"В момента екип от 70 експерти на финансовото министерство разработвал различни варианти. Окончателното ни решение ще бъде обявено в сряда, каза Дянков" и добави, че е убеден: по време на криза данъците не трябва да се пипат.



"Каквото и да говорят предишните некадърни управляващи, страната излиза от кризата. Безработицата пада, а данните за стопанската конюнктура са най-добрите от много месеци насам", каза Дянков. Той твърди, че положителен сигнал идва и от митниците - в сравнение с март приходите там са се увеличили с 20%.



Макар и слабо, и потреблението започва да расте, а износът се увеличава вече пети пореден месец, посочи вицепремиерът. И прогнозира, че през юни приходите в хазната ще започнат да се увеличават.



"Тогава ще стана любим на премиера. Задачата ми е да изведа страната от кризата и ще го направя", каза министърът на финансите.



Според него една четвърт от антикризисните мерки на правителството вече работят и фирмите, на които държавата дължи пари, вече можели да си ги получат. В Българската банка за развитие за тази цел били депозирани 520 млн. лв.



Вицепрмиерът опроверга поредните твърдения на председателя на партия РЗС Яне Янев, според когото Дянков имал и американско гражданство. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.