СЕ разкритикува България за лошо отношение към турското малцинство..

actualno.com 

Водещата междуправителствена организация за съблюдаване на човешките права в Европа осъди България за лошо отношение към турското малцинство и разкритикува страната, че не е взела мерки за възстановяване на пълните права на етническата група, пише в-к „Заман”.

В доклад на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от хуманитарната агенция призовават българските власти „надлежно да разследват нарастващия брой на случаи на расистки и ксенофобски действия, като устни и физически нападения, опорочаване на джамии, както и провокативни кампании от страна на някои политически партии”.

В одобрения единодушно документ се посочва още, че в исторически план турците и ромите са двете най-големи етнически групи в България, подложени на дискриминация.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.