Експлозии в джамия в Могадишу причиниха смъртта на близо 30 души

Две експлозии в джамия в сомалийската столица Могадишу причиниха смъртта на поне 30 души и раниха най-малко 70 души. По данни на полицията цел на атентата е бил високопоставеният член на бунтовническото движение Аш-Шабаб Фуад Мохамед Кхалеф.




Това е второто нападение тази седмица в джамията Абдала Шидей, намираща се на пазара "Бакара" - зона, в която доминират членовете на двете основни бунтовнически групи в страната Хизбул-ислам и свързаната с "Ал Каида" "Аш Шабаб".



Не се знае кой стой зад атаките в джамията, въпреки че според местните жители те може би са резултат от борбата между двете бунтовнически групи, всяка от които се опитва да свали подкрепяното от Запада правителство.



Бомбите избухнали почти едновременно докато хората влизали в джамията за обедната молитва, на което се дължи и огромният брой жертви, посочиха от полицията. Мюсюлманскит храм е известно средище на привърженици на "Аш Шабаб", чийто лидери често произнасят речи.



Само преди дни в джамията "Абу Хурея", разположена недалеч от пазара "Бакара" избухна военна мина и уби един човек, припомня Екип Нюз. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.