Измамници продавали почивки и отдавали несъществуващи вили по интернет

Голям брой оплаквания за лошо качество на туристически услуги у нас тази зима не е имало. Много сигнали за измами обаче са постъпили в Комисията за защита на протребителите, обяви нейният шеф Дамян Лазаров. Информация за несъществуващи вили и леглови бази в различни курорти е била разпространявана в интернет с цел да се вземе капаро от клиентите, обясни той. Измамени по схемата няма, тъй като хората са реагирали бързо и виновните лица са заловени. Подадени са били над 15 сигнала.

Сред опасните стоки тази година, които Комисията за защита на потребителите е забранила за разпространение, са детски дрехи, запалки с необичаен външен вид, изкуствено грозде, имитиращо храна, разкри още Лазаров. По негови думи основните цели, които ще следва ведомството през тази година, са: по-ефективен контрол за безопасност на стоките, оптимизиране на икономическите интереси на потребителя, по-висока защита на туристическите продукти, по-ефективна защита на потребителите в електронна среда и подобряване координацията с неправителствените организации, работещи в сферата, съобщава Дарик. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.