Първанов и Дянков се хванаха за гушите, президенът иска оставката на министъра


Министърът на финансите Симеон Дянков не е правил изявления, „накърняващи авторитета на държавния глава за внушения за имоти и средства на президента зад граница". Това се казва в съобщение от пресцентъра на МФ във връзка с разпространено искане на Георги Първанов за оставката на Дянков.

Във визираното от президента предаване Симеон Дянков казва: „... Водещ: Впрочем, между всички тези много богати хора, вкарахте и президента Първанов, като казахте, че Първанов е млад милиардер. Това го направихте през октомври 2009 година, че има десетки луксозни имоти по света - в САЩ, в Европа и Дубай, имате ли доказателства за това?

Симеон Дянков: Това едва ли не е... Не си спомням това изказване да съм го казвал аз точно, други неща си говорихме с президента. Но точно това не е мое изказване.

Водещ: Млад милиардер ли е?

Симеон Дянков: Не е млад, определено.
Водещ: Тоест е милиардер?

Симеон Дянков: Но едно от нещата, вие казвате - как така проверявате? Ние проверяваме масово и излизат фрапиращи случаи. Примерно един доста богат собственик на яхта, който също държи и предприятие е писал, че яхтата се използва за търговската дейност на предприятието, а предприятието произвежда зърно."

От МФ заявяват, че президентът е подведен за смисъла на разговора.

БГНЕС припомня, че президентът Георги Първанов настоя финансовият министър Симеон Дянков да изясни позицията си по повод твърдения, направени в телевизионното предаване на Иван и Андрей по НТВ. Особено неподходящи са подобни "шеги" на фона на вчерашната информация за състоянието на бюджета и неизпълнението на приходите в него, съобщиха по-рано от пресцентъра на държавния глава. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.