Юзеир Юзеиров и инициативен комитет създават партия ОТОМАН

Юзеир Юзеиров и инициативен комитет стоят в основата на новосформиращата се партия ОТОМАН - "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък".

Учредителният конгрес на новата партия се планира за края на март в Търговище, съобщи Днес.

Проверка на Dnes.bg показа, че в много форуми, един от тях Сербест форум, се разпространяват декларации за членство в новото движение.

В учредителната декларация на ОТОМАН се казва:

"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".    

Юзеиров обяви, че причината да се захване с новата партия е в българския политически елит, където "има много хора, на които от устата им тече мед, а в сърцата са кисели като кактус".

По думите му Държавна сигурност държи всичко в ръцете си.

"Далеч съм от мисълта, че ще пуснат блажния кокал лесно", каза Юзеиров и допълни:

"Обществото в България е достатъчно толерантно. Толерантност няма в политиците. Ние никога не сме живели и никога няма да живеем в разпри или в раздор с което и да било малцинство в Република България. Недейте да бъркате, както казват някои хора, боя с демокрацията", сподели още той пред БГНЕС.

Срещу Юзеир Юзеиров вече има повдигното обвинение за създаването на Мюсюлмандемократическия съюз и прокламирането на етнически различия. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.