Какво може да си купите за 10 евро в различните страни?

euro3Различни страни, различни стандарти. А ако разполагате с малка сума, ето какво можете да направите с нея в... ... Германия- все още пари
Пъстрите флаери с ярки заглавия „Намаление" там са в изобилие. В Aldi са намалили свинското до 3.79 евро за килограм, в Lidl- половинкилограмов пакет кафе струва 2.49 евро. Следващата седмица други вериги правят намаление.
И ако следите за всичко и не ви е досадно да пътувате от верига на верига, за 10 евро можете да имате пълен хладилник. Впрочем много германци правят точно така. Защо да платиш в близкия магазин 2.5 евро за килограм картофи, ако в супермаркета за тези пари ти дават 10?
Десет евро могат да се превърнат и в малък лукс: пет бутилки сухо вино или каса бира, а също и в 2 кутии цигари или в 6-7 л бензин.
... Русия-богатство за бедни
Предвид че 20% от руснаците живеят под прага на бедността, а за състоянието на олигарсите се носят легенди, 10 евро в Русия са и много, и малко. В повечето руски градове за 10 евро можете да си купите храна за няколко дни, ако разчитате на вегетарианско меню, но виж в Москва 10 евро просто не са пари.
... Италия- три речника, кашкавал и сладкиши
За 10 евро в Италия можете да се снабдите с френски, английски и немски речник накуп. Или да си купите килограм Мортадела. Или половин килограм Парзмезан. Десет евро струват и две бутилки тосканско вино. За 10 евро можете да си купите и шест броя „Каноли сичилиани" - хрупкави пурички с крем. Сладкото е разбира се вредно, но колко вкусно!
... Франция- не е лошо
За десет евро във Франция не можете да седнете в приличен ресторант, но можете да изпиете пет-шест чаши от любимото на французите еспресо в някое заведение. За десет евро можете два дни да се движите свободно в градския транспорт в Лион или да си наемете за три седмици велосипед в Париж и да се разхождате из града. Бензинът е по-евтин, отколкото в съседните страни и много автолюбители зареждат там.
10 евро стигат на една двойка да си организира обяд с традиционната франзела, сирене камамбер и задължителното трапезно вино.
Някои услуги също са по-евтини: десет евро стигат за 3.32 кубика вода, 90 кВ/ч електроенергия или 10- дневен абонамент за високоскоростен интернет, цифрова телевизия и телефон (с много безплатни номера в страната и чужбина).
Или да напазарувате дрехи в някой по-евтин магазин.
Белгия- малка, надеждна банкнота
В Брюксел това не са само, а цели 10 евро. Ако посетите таверна Глобус за тях можете може да изиграете дузина партии билярд, да си вземете сандвич и бира и да ви върнат рестото от 2 евро.
В неделя на рибните пазари с 10 евро можете да се снабдите с килограм рибно филе от морски език и половин килограм картофелини. А с остатъка да купите свежи подправки и да поканите приятел, който да донесе бутилка вино.
Или да посетите Aldi, откъде да вземете пуешко филе с подправки, три буркана царевица, пакет замразени пържени картофи, кутия маслини и три млечни шейка. Това е ни повече, ни по- малко от десет евро.
По материали на Дойче веле
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.