Родни бизнесмени звънят в НАП, в паника са заради сметките си в чужбина


Български бизнесмени се обаждат в данъчната служба /Национална агенция по приходите - НАП/, за да разберат дали ще бъдат разследвани за сметки в чужбина. Това съобщи директорът на агенцията Красимир Стефанов, цитиран от kafene.net.
Той каза, че в НАП се получават всекидневни обаждания на обезпокоени бизнесмени, които се опитват да разберат, какви са плановете на агенцията по повод на сметките в чужбина. Те твърдят, че се обаждат от името на свои приятели, каза Стефанов.

Той добави, че преговорите за достъп до сметките на българи в Швейцария и Лихтенщайн ще започнат в началото на март и все още не е решено дали България ще плати на Германия, за да получи такава информация.

Германското правителство закупи за близо 2 млн. евро информация от служител на банка в Швейцария с данни за граждани на страната, които имат сметки, но не плащат данъци.

Красимир Стефанов заяви също така, че от НАП са били уволнени за корупция 25 служители. Той каза, че това е станало след проведената вътрешна проверка, която е разкрила много случаи на корупция.

Стефанов съобщи също така, че данъчната служба продължава проверката на 261 футболисти, които не могат да обяснят произхода на доходите си.

Агенцията проверява също така източниците на доходи на всички български граждани, които са обявили приходи от над 50 хил. лева годишно, но не са регистрирани за плащане на ДДС. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.