До десетина дни ще има критерии за защитени болнициЗдравната реформа категорично трябва да се проведе точно по този начин. Това каза премиерът Бойко Борисов в „Панорама” на БНТ в петък вечерта. Хората не я разбират, защото им е удобно така – „да има няколко доктора, няколко медицински сестри, няколко санитари, табелата е болница, обаче като дойде болният, го пращат в следващата болница. Но затова, че е бил в тази болница, взима пари. И затова ние искаме първо да се започне, ако щеш, от табелата”, обясни премиерът. По думите му, ако едно лечебно заведение се нарича болница, в него ще трябва да има всичко, а ако е спешен център, ще оказва първа помощ и ще кара пациентите в големите болници. „Ние искаме да кажем истината и да кажем: ще спрем да харчим пари за това, което не правят всъщност в тези болници”, каза още Борисов.
В същото време премиерът заяви, че защитени болници, които ще продължат да съществуват, дори ако не отговарят изцяло на критериите, все пак ще има. Изразът на БСП тук ми харесва – „защитена болница” да я наречем, ние ще я оставим тази болница и това ще стане в рамките тук на десетина дена, ще имаме такъв критерий”, каза Борисов пред БНТ.
zdrave.net


......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.