13-годишен скиор и сноубордист заседнаха в Пирин, спасителната операция продължава

Въпреки смъртния случай отпреди дни по улеите към река Дамяница в Пирин, сноубордист и 13-годишен скиор отново са карали в този район. Те не са затрупани от лавина, но са били на места, откъдето не са могли да продължат нататък поради сложната снежна обстановка.Планинските спасители са стигнали до детето и са го извлекли с помощта на въжета и опорни установки. Сноубордистът, който също е млад човек, е бил на по-отдалечено място. В момента спасителите подготвят и неговото извличане.

По първоначална информация и двамата са без травми или контузии.

Планинските спасители предупреждават скиори и туристи, че снежната обстановка е изключително опасна за каране на ски и сноуборд извън обработените писти. Също така е изключително опасно и за турстически преходи над гористата част на планините.

В последните две седмици в разгара на ски сезона станаха редица инцидента, а спасителите продължават да призовават да се спазват инструкциите и да не се излиза в планината неподготвен, съобщава News.bg. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.