В 11 общини в страната е обявено бедствено положение

                           Автор: БНР
© Снимка: БГНЕС
В пет от седемте общини на Силистренска област е обявено бедствено положение. Това са Тутракан, Ситово, Алфатар, Дулово и Главиница. Очаква се бедствено положение да бъде обявено и в община Кайнарджа. Движението на автомобили по пътищата от втори, трети и четвърти клас в бедстващите общини е напълно блокирано. Затруднени са доставките на хляб и хранителни продукти. 31 училища и много детски градини са затворени заради непроходимите пътища. Някои ще останат затворени и утре. Верижна машина на "Гражданска защита" превозва болните на хемодиализа от Тутраканската и Дуловската община до областната болница.
Четири общини от Русенска област обявиха бедствено положение, защото не са разчистени пътищата до Сливо поле, Иваново, Две могили и Борово. В тях няма селища без ток и вода, на места селища преспите стигат до два-три метра.
Средищните училища в Русенска област са затворени за два-три дни, тъй като училищните автобуси не се движат, за да не поставят в опасност децата.
В Старозагорска община продължава възстановяването на електроподаването в 17-те села, останали тази нощ без ток. Голяма част от селата на общината са без автобусен транспорт, затворени все още са пътищата между тях. Социалните домове в селата Лясково, Петрово и Сладък кладенец вече има електричество.
Затруднение има в дома в село Петрово заради авария на газопровода. Кран и машини на "Гражданска защита" започнаха изваждането на автобуса, аварирал край село Ветрен. 40-те пасажери, румънски граждани, са откарани до най-близката бензиностанция.
Бедствено положение е обявено и в Разградските общини Исперих и Самуил. Преустановени са учебните занятия в общините Лозница, Кубрат, Самуил, Исперих и Завет.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.