Лавина затрупа седем души в Пирин


Седем души са попаднали под лавина в м. "Палашица" в района над хижа "Бъндерица" в Пирин, пострадала е 34-годишна софиянка, която е с черепно-мозъчна травма, но е в сравнително добро състояние. Това съобщиха за БТА дежурните от базата на Планинската спасителна служба /ПСС/ в Банско, цитирани от Дарик.

Деветима души - членове на софийски алпийски клуб, са тръгнали от хижа "Бъндерица" към м. "Палашица" вероятно, за да направят екстремни спускания, добавиха от ПСС в Банско. С неразумните си действия те са предизвикали свличането на снежната маса, лавината е понесла седмина от тях. От групата са съобщили за инцидента в централата на ПСС, а от базата в Банско веднага е организирана спасителна акция.

Дежурните от ПСС в Банско отново призоваха скиорите, сноубордистите и туристите да не предприемат спускания и преходи извън очертаните писти и зимните маршрути, да не надценяват възможностите си и да не подценяват планината, съъбщава Дарик. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.