Илиян Михов сам поискал да се отложи влизането му в кабинета ..


Икономическият съветник на Бойко Борисов Илиян Михов сам е поискал включването му в кабинета като вицеприер да бъде отложено. Това заяви самият Михов в интервю по Би Ти Ви, цитирано от Дневник.

"Нямам никакво намерение да събарям валутния борд. Напротив - той е от един от пилоните на стабилността на България", заяви Михов в отговор на създалата се в публичното простронство дискусия около вижданията му за икономическото развитие на страната. Михов заяви още, че няма желание и да променявм валутния курс спрямо еврото. "Спекулациите по тази тема бяха политическа кампания, която беше неразбиреама за мен. Факт е, че през 2001 г. написах статия в "Капитал" в защита на правителството на Костов по темата и сега всичко се обръщаше срещу мен", обясни икономистът.

Според него се е получила "динамика, която е лоша за страната". Но тук не става въпрос за моето име, затова отидох да говоря с г-н Борисов и му предложих да преразгледа моята номинация и да я постави на обсъждане по-късно, заяви още Михов. По думите му манипулациите, които са част от политическите мачове могат да доведат до политическа несигурност, която е опасна за икономическа стабилност. Това според Михов може да повлияе на шансовете на България да влезе в механизма ERM 2.

Той обаче заяви ясно, че не се оттегля, нито премиерът Борисов е оттеглил поканата си към него. Аз ще продължавам да говоря с Борисов, ще изготвим програма за дългосрочно развитие, от което не сме се отказали, заяви Михов и уточни, че още утре ще се види с министъра на финансите Симеон Дянков.

Според Михов номинацията му за вицепремиер може да бъде обновена след влизането на България влезе в ERM 2. "Не съм се обидил, това са политически игри", заключи Михов.

Илиян Михов беше посочен за нов вицепремиер при обявяването на промените в правителството след оставката на Румяна Желева. При гласуването на рокадите обаче неговата кандидатура не беше подложена на обсъждане.

Същевременно в петък в онлайн издания се появи информацията, че Кольо Парамов ще бъде икономически съветник на премиера Борисов. Пред capital.bg началникът на пресслужбата в Министерския съвет Николай Боев казал, че заповедта за назначаването му още не е подписана, но по-късно самият Парамов потвърдил пред изданието и уточнил, че заповедта му е подписана още на 22 януари. "Започнах работа на 25 януари и имам вече кабинет в Министерски съвет" , уточнява той пред www.capital.bg/show.php?storyid=849691.

В периода 1995-1996 Парамов е бил началник на служба в БНБ, а  до края на 1997 г. - главен ревизор на БНБ. Този период съвпада с кризата от времето на Виденов и рухването на банковата система.

Парамов беше осветен като служител на Държавна сигурност, свален от отчет през до 1986 г. Вербуван е през 1979 г. и е работил като резидент по "турското" направление под псевдонима Яков ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.