Преговаряме за доставки на газ от Турция


България ще договори алтернативни доставки на природен газ от Турция по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Анкара.

Премиерът се придружава от вицепремиера Цветан Цветанов, министъра на икономиката Трайчо Трайков и министъра на културата Вежди Рашидов. В състава на делегацияте е и изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гоговсъобщава Дневник.

Борисов се срещна с турския президент Абдуллах Гюл. В момента продължава срещата му с премиера Реджеп Ердоган.

"Булгаргаз" и турската компания "Боташ" подписаха меморандум за доставките и след година ще излязат с конкретни документи.

По време на визитата ще бъде обсъдена и съдбата на 53 български екзархийски имота в Турция, за 27 от които българската страна има документи за собственост. Сред тяха са болницата "Евлоги Георгиев" и метоха.

В състава на правителствената делегацията са още депутатите Касим Дал (ДПС), Калина Крумова ("Атака") и Йордан Бакалов (Синята коалиция). ......................

1 коментара:

Анонимен каза...

Ще преговаряме сега, щото на времето Костов се писа много отворен и руснаците направиха "Син поток".

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.