Маргина на свобода, Сако в арестаМаргина на свобода, Сако в ареста
Софийският градски съд освободи от ареста срещу подписка Красимир Маринов по обвинението, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Соченият за негова дясна ръка Стефан Бонев – Сако обаче остава зад решетките. За една седмица това е вторият неуспешен опит на прокуратурата да задържи за дълго Големия Маргин. Брат му Николай Маринов все още е в неизвестност и се издирва.След като Апелативният съд освободи Големия Маргин от ареста по обвинението за поръчителство на убийството на Боби Цанков, защото няма доказателства, прокуратурата веднага задържа Маринов, защото бил лидер на група за разпространение на дрога. Градският прокурор каза, че в йерархията под Големия Маргин този път не е по-малкият му брат. За изпълнителен директор на организацията Кокинов посочи Стефан Бонев – Сако. Днес в съдебната зала се потвърди информацията на „По света и у нас”, че срещу Маргина и Сако е свидетелствал лидерът на бандата за насилствено завземане на наркотеритории Тихомир Георгиев, известен с прякорите Боксьора и Доктора. Георгиев разказал пред разследващите, че имал лична среща с Красимир Маринов, на която Големия Маргин му казал, че му осигурява защита, но Георгиев трябва да му се подчинява и отчита. Съдът обаче прецени тези показания за недостатъчни, защото Георгиев е обвиняем по същото разследване и думите му може да са защитна теза. Съдия Иван Стойчев дори записа в мотивите си, че Тихомир Георгиев "цинично е използвал държавното обвинение, за да облекчи положението си". Пред тези мотиви прокуратурата избра мълчанието.Репортер:

- Прокурор Георгиев, ще протестирате ли?Стефан Бонев – Сако остава зад решетките, защото освен Тихомир Георгиев срещу него показания са дали и няколко анонимни свидетели. Магистратите не приеха доводите на защитата, че има нарушения като едновременни разпити.Репортер:

- Нормално ли е едно обвинение да се крепи само на такива показания?

Ваня Братоевска, адвокат на Стефан Бонев – Сако:

- Не, не е нормално, особено когато те са от хора, които признават, че се занимават с разпространение на наркотици, да са свидетели, това е недопустимо.Сако обаче може да извърши друго престъпление, ако е на свобода, аргументира се още съдията. Прокуратурата ще протестира освобождаването на Маргина, защитата ще обжалва задържането на Сако. Арбитър в състезанието отново ще бъде Апелативният съд.

Автор: Иво Никодимов ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.