Новогодишните суеверия по света - 1 януари определя живота ни за 12 месеца



Впечатляващ брой обичаи и суеверия са свързани с 1 януари. Онова, което правим в началото на годината, може да е определящо за нашата участ през следващите 12 месеца. Ето някои суеверия, с които трябва да се съобразите през следващите няколко дни:


Ако искате да сте щастлив през годината, трябва да целунете половинката си в полунощ на Нова година, за да сте сигурен, че ще имате хармоничен семеен живот.

Платете сметките си. Според много традиции новата година трябва да започне без дългове. Хората са окуражавани да уредят сметките си преди новогодишната нощ.

Празните кухненски шкафове не са добър знак в първия ден от новата година. Шкафовете трябва да са пълни и пари трябва да има във всеки портфейл у дома, за да е сигурно, че новата година ще е успешна за всички.

Една традиция е свързана до голяма степен с шотландския фолклор. Тя гласи, че първият човек, прекрачил прага на дома ви след настъпването на Нова година, ще определи каква участ чака обитателите му през годината. Желателно е той да е висок чернокос мъж.

В някои райони се смята, че ако е жена или рус мъж, това носи нещастие. Този първи гост в дома ви през новата година трябва да носи дарове - монета, която символизира благополучие, хляб - като символ на храната през годината, сол, която гарантира много подправки през годината, въглен, за да осигури топлината у дома, и напитка - най-често уиски, за да предизвика радостни възгласи.

Някои традиции забраняват да се изхвърля каквото и да било, включително боклук, в първия ден от новата година. Това означава, че нищо не може да напуска дома в този ден.

Колкото до храната, препоръчително е да ядете свинско в първия ден от новата година. Ако консумирате пилешко или пуешко, ще имате проблеми с намирането на храна през годината. Ако ядете говеждо, няма да имате успехи в нито едно от начинанията си, а в случай, че се храните със свинско, ще постигнете успехи във всичко, с което сте се захванали.

Суеверията гласят, че трябва да отделите изключително внимание на времето в първия ден от новата година. Ако има южен вятър, може да разчитате на успешна година и на хубаво време през всичките 12 месеца. Ако вятърът духа от север, очаквайте лошо време през цялата година.

Източният вятър ще ви донесе година на бедствия и глад, а западният се отъждествява с големи запаси от мляко и риба, но и със смъртта на важен човек. Безветрието пък означава весела и просперираща година за всички, предаде bTV. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.