Парнаджията на дома в Крумоград с трите загинали деца опита да се самоубие


"Най-вероятно взривното устройство ще се окаже детонатор от военна мина и вероятно децата са го получили от парнаджията на дома. Прави се обиск в дома му в Крумовград. Процесуално-следствените действия са интензивни".

Това обяви в предаването "Пропаганда" по Дарик окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров по повод инцидента, при който три деца загинаха след взрив на самоделна бомба в Центъра за социални услуги в Крумовград. По време на инцидента в дома не е имало охрана.

"Около парнаджията има тъмни неща, децата от него са получили нещо и са го вкарали в дома, но нека следствието, прокуратурата и ДОТИ си свършат работата", каза пред Дарик социалният министър Тотю Младенов. Той заяви, че директорът на дома и две от дежурните възпитателки са арестувани.

По информация на Дарик, парнаджията се е опитал да се самоубие. Той е в болница с прободна рана в корема и е под полицейска охрана. Когато се възстанови, също ще остане под арест.Министър Тотю Младенов увери, че ще издаде заповед за затягане на контрола върху социалните домове и обяви, че 100 случая в социални заведения са дадени на прокурор.

При инциденти с деца в социални заведения през последните 3 години няма наказани, има само глоби, мъмрения и предупреждения, показва проверка на "Пропаганда".

Три момчета на 13, 15 и 16 години загинаха след като самоделно взривно устройство избухна в социално заведение в Крумовград. Бомбата е избухнала към 14.45 часа в една от стаите на местния комплекс за социални услуги. Четирима служители на комплекса са задържани и ще бъдат разпитани за изясняване на обстоятелствата около трагедията. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.