Пловдивчанка ще ни представя на финала на "Мисис Глоуб" в Братислава..


С изящно изработен сребърен ангел ще лети днес за Братислава пловдивчанката д-р Ваня Александрова. Сувенирът е специален дар за  първата дама на Словакия. Ваня, най-красивата омъжена дама на България за 2009-а, ще представя страната ни на световния конкурс за красота „Мисис Глоуб".

Финалът ще се проведе на 13 декември в словашката столица. Темата на тазгодишния конкурс е „Global Angels" (Глобалните ангели). Всяка от участничките от над 50 страни носи подарък сувенир-ангел за първата дама на страната домакин, под чийто патронаж се провежда конкурса.

Много важна част от мероприятието е и „Коледа за децата". Ваня и останалите финалистки ще посетят домове за сираци и за деца с увреждания, за които всички носят играчки от цял свят. В конкурса „Мисис Глоуб" тежест има и гласът на публиката. Може да гласувате за българската участничка на сайта www.mrsglobe.com.



Д-р Александрова казва, че заминава за конкурса с добро самочувствие най-вече заради страхотното семейство, което е създала. Със съпруга си д-р Невен Енчев, съсобственик на най-луксозната болница в Пловдив „Медлайн", от година и половина се радват на най-прекрасното съвместно творение - дъщеричката си Евгения. Пловдивската лекарка има самочувствие и заради сериозната си професия. Не на последно място и заради фантастичните рокли, с които я обличат за финала българските дизайнерки София Борисова от Romantika Fashion и Елена Георгиева от пловдивската модна къща Diamond.



Лекар по образование Ваня Александрова уверено застана зад кампанията „За теб и тези, които обичаш", имаща за цел да информира за начините за превенция на болестта рак на маточната шийка. "Вярвам, че истински добрият лекар предпазва от заболяване пациентите си, а не просто лекува болести", казва тя.

Пловдивчанката е член и на Управителния съвет на фондация „Качество на живот", която се включи към организирания от  Сороптимист Интернешънъл благотворителен бал на 11 декември в хотел „Тримонциум - Дедеман" под наслов: "Да играем заедно", проект за социализация на децата с физически увреждания.

Д-р Александрова е номинирана и за „Жена на годината" от списание „Грация" в категория „Общество" заедно с Ирина Бокова, Стефка Костадинова, адвокат Петя Колчева и галеристката Ирина Сариева.

Официалната церемония по награждаването ще е на 16 декември и ще се излъчи по Нова Телевизия. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.