Прогноза за времето ..


През нощта валежите от запад ще спрат в цялата страна, а облачността ще се разкъса. В Източна България ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края на нощта ще отслабне. Сутринта ще бъде много студено с температури, в повечето места, между минус 11 и минус 6°, в София около минус 10°.
Утре над страната ще има разкъсана облачност, над много райони намаляваща и до слънчево време, но още преди обяд от запад-югозапад облачността ще започне да се увеличава и по-късно през деня в Западна България ще има превалявания от сняг, в югозападните райони от дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, в Дунавската равнина от изток и ще започне да се усилва. Към края на деня и първата половина на нощта ще бъде умерен и силен. С него ще започне повишение на температурите. Към 14 часа температурите ще бъдат между минус 1° и 4°, в Северна България до минус 5°, в София 0,+1°. През нощта температурите ще се повишат още /с изключение на Северозападна България/.
Времето на континента ще остане студено, над по-голямата част - облачно. Сняг ще вали в скандинавските страни, северните райони на Европейска Русия, на места в Западна Европа, около Алпите; дъжд - в Южна Италия. Значителни ще сa снеговалежите в Западна Украйна, а в Източна и в крайните югозападни райони на Европейска Русия ще превалява дъжд и ще се образуват поледици. Над Пиренейския полуостров, след краткотрайното затопляне, температурите ще се понижат, ще превали дъжд и сняг. Разкъсвания на облачността ще има над централните райони на Русия. Към Балканския полуостров ще приближи нов средиземноморски циклон и отново ще започнат валежи: в северозападната част от сняг, в югозападната - от дъжд.
В неделя почти в цялата страна ще вали: в Северозападна България, Предбалкана и високите полета на Югозападна България - сняг, в останалите райони отначало дъжд, който през нощта срещу понеделник ще премине в сняг. На места там ще има условия за поледици. Вятърът ще се обърне от север-северозапад: ще бъде слаб, а в Дунавската равнина и Източна България - умерен. Температурите ще са в широки граници: сутрешните от минус 7 - минус 8 в северозападните до 3-4 градуса над нулата в югоизточните райони, а около обяд в повечето райони ще бъдат между 0 и 5°. В понеделник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са доста ниски: между минус 10 и минус 5, а в Северна България и високите котловини и по-ниски; максималните ще бъдат между минус 5 и 0°.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.