При акция тази нощ са арестувани 23-ма, свързани с отвличанията..


Около 15 души са задържани при специализираната полицейска операция „Наглите", която се провежда на територията на София. Операцията е под ръководството на Главна прокуратура, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Агенция „Фокус".

Операция „Наглите" е свързана със задържането на групата за отвличания. „Това е ответният удар, който нанася държавата, на наглите престъпни типове, които тормозят обществото вече две години", каза Цветан Цветанов.

По време на операцията с кодовото име „Наглите", която полицията и прокуратурата провежда от тази нощ, са задържани 23 лица, с богати криминални досиета. Те са се държали изключително арогантно, каза министърът на МВР Цветан Цветанов пред БНР, без да назовава конкретни имена, съобщи по-късно БГНЕС.

Цветанов каза: „свършихме изключително добре организирана специализирана полицейска акция по задържането на лицата, които са съпричастни и участват в задържането на български граждани. Задържани са в момента около 23 лица, от които основни са 5-6, но тези лица са изключително арогантни, нагли, с богати криминални досиета, някои от тях са лежали в затворите за грабежи или опит за убийство, и за съжаление, незнайно по какви причини, за добро поведение са били освободени.

Има безспорни доказателства, че тази група е извършвала отвличанията през последните две години. След тази работата на МВР, съвместно с прокуратурата, вече ще имаме осъдени лица, които тормозят обществото вече от две години, допълни още министърът.

Операцията е под ръководството на Главната прокуратурата, съвместно с органите на МВР и ДАНС. Бойко Найденов, зам.-главен прокурор също отказа да назове имената на задържаните. Той потвърди, че акцията продължава и в момента. Найденов каза, че и в момента се извършват претърсвания, обиски на адресите, за които смятаме, че са свързани с лицата.

Задържани са определен брой лица, за които има данни, че са свързани с тази група. В групата има по-малка част хора, които са извършвали физическите отвличания на лицата и прибиранията на откупите, допълва БГНЕС. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.