ЧЕСТИТО-минималната заплата през 2010 г. ще бъде 240 лв./120 euro/

Минималната заплата през 2010 г. ще бъде 240 лв.

През 2010-та година минималната работна заплата запазва месечния си размер от 240 лева/120 euro/, реши на заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество. Според решението минималната часова ставка през следващата година ще бъде 1,42 лв./0.70 euro/ при 8-часов работен ден и 5-дневна работна седмица.
Представители на правителството, работодателите и синдикатите се обединиха около запазването на размера на минималното възнаграждение у нас в контекста на продължаващата икономическа криза. Според финансовия министър Симеон Дянков в средата на следващата година може да се мисли за увеличаване на доходите.
Социалните партньори приеха също промени в наредбата за регулиране на цените на природния газ, които предвиждат намаление на нормативно регламентираната  надценка за обществения доставчик от 3 % на „до 2 %", в годишен аспект. Промените дават възможност за  запазването на цената на природния газ през едни периоди и нейната промяна през други, като общественият доставчик  ще се компенсира за претърпени от него загуби по време, когато цената е останала постоянна.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.