Пирати в интернет учредяват партия


Формацията иска реформа в авторското право и сигурност на електронната поща


"Пиратите" твърдят във възгледите си, че патентите и частните монополи вредят на обществото. Досега в старата столица са се подписали около 14 учредители. За регистрацията на партията на първи етап трябват 50 подписа, а след това още 500 за учредително събрание. В събота на всенародния европейски митинг, който щe се проведе в София, Богомил Шопов смята да събере още подписи от симпатизанти.

Велико Търново. Нова партия ще защитава правата на нашенци, теглещи музика и филми от интернет. От няколко дни в старата столица върви подписка, която събира желаещи за учредяването на така наречената Пиратска партия. Такава има създадена в Швеция и дори вкара свой депутат в Европарламента, обясни Богомил Шопов, който е един от учредителите. Според него формацията няма нищо общо с пиратите, които нападат кораби. Хора, които били обявявани за такива, че теглят незаконно файлове от интернет, решили да регистрират шведската Пиратска партия. Със същите идеи тя ще бъде създадена и в България, обяснява Шопов. "Пиратите" ще се борят за реформа в авторското право и ще искат по-голяма сигурност на електронните съобщения в мрежата и SMS.
Иван Иванов
paper.standartnews.com
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.