Тодор Василев от Асеновград ще заведе дело за насилие над него и сина му..


Тодор Василев от Асеновград ще заведе дела за оказано насилие срещу него и сина му по време на полицейската акция вчера, при която Павел беше върнат на майка си. Видеоклип, сниман тайно с мобилен телефон, показва, че момченцето вика за помощ, когато го карат да влезе в колата, с която беше отведено.

Повече от 24 часа бащата няма информация къде се намира синът му, защото консулът на България в Полша не му е потвърдил, че Павел е там.

Тодор Василев е категоричен, че при вчерашната акция институциите не са действали в интерес на детето, защото Павел е отведен насила, а преди това е убеждаван в противното.

Тодор Василев – баща: „Ние сме тука само да си поговорим, няма да те взимаме, аз само му казах: „Не ги слушай тате, те те лъжат". За мен това, което стана в България, е международна държавна схема за отвличане на деца.”

Според частния съдебен изпълнител Павел е бил видимо спокоен до идването на майка си, но бащата е разстроил детето.

Марияна Обретенова – частен съдебен изпълнител: „Бащата режисираше какво да прави детето – "викай помощ, казвай помощ" и т.н. Обяснихме му, че трябва да се качи с нея в колата и в момента, в който ние тръгнахме, бащата отново започна да вика, че ще го вземат и детето, буквално ви казвам, се разплака заради бащата.”

Не само плач, но и многократни викове за помощ се чуват във видеоклипа, сниман в автосалона от колега на Тодор.

Павел използва заучени изрази, нетипични за възрастта му, смята и психологът, разговарял с детето по време на полицейската блокада.

Д-р Румяна Цветкова – детски съдебен психиатър: „Много силно личеше, че това дете е манипулирано. У мен се затвърди мнението, че това дете е използвано като средство за решаване на спор между родителите.”

Детето беше поставено в ситуация да направи избор, който е невъзможен за него, допълни още д-р Цветкова. Според нея с Павел и Николета е задължително да работят детски психолози.

И двамата родители са завели бракоразводни дела, но Тодор Василев е категоричен, че няма да участва в съдебните процеси в Полша.

http://infocenter.bnt.bg/

Автор: Деница Торньова ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.