МВР погва битовата престъпност..


МВР ожесточава борбата си срещу битовата престъпност. Тази, от която най-много страда българинът. Вътрешният министър Цветан Цветанов постави срок от 20 дни на всички Областни дирекции на полицията да покажат резултати в борбата с бандитите. Проверки ще се правят и на далавери, които досега са се водели само публична тайна и са подминавани от полицаите, информира bTV.

В 11 часа всички областни директори на полицията бяха привикани във вътрешното министерство. Според информация от вътре всеки от тях е подписал оставката си, а министърът Цветан Цветанов им е дал 20 дневен срок, в който да покажат, че могат да работят. Иначе и той ще сложи своя подпис на документа.

"За съжаление на моменти хората са по-информирани и са недоволни от работата на полицаите по места, отколкото ние, като оценка и самооценка, която даваме. като представители на МВР", каза Цветанов.

Стягат се редиците в борбата с престъпления, които най-много засягат обикновените хора.

"По-голяма работа трябва да свършат кварталните, по места и да се свърши работа по всичко, за което се знае в обществото, а държавата е абдикирала за да го проверява".

Цветанов посочи и пример. Няма проверка на изградената за 77 милиона лева корекция на река Арда в Кърджали, въпреки, че целия град говори, че има злоупотреби.

"Специално за Кърджали, като пример. Аз не мога да приема като аргумент на един директор, да каже, че не му е предоставена информация. В момента съм искал от този директор справка и дали е сезирал по съответния ред и дали е искал съдействие за документирането на тази доста загадъчна схема.

Ако това продължи като тенденция, значи или те не си вършат добре работата, или просто искат да ги заобиколят, поради някакви обстоятелства, които са неприемливи за обществото".

Според Цветанов полицията ще следи много внимателно и за икономически престъпления, включително и действията на местната власт, където ставали най-много злоупотреби..

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.