Френските магазини ще работят и в неделя..


От днес магазините във Франция вече ще имат пълното законно право да работят и в неделя. Това стана възможно, след като миналия месец френският Сенат прие нов закон, целящ стимулиране на затруднената от финансовата криза национална икономика. Досега работата в неделя беше забранена със закон от далечната 1906-та година.

Законът разтърси неприкосновената за французите неделна почивка. И то в разгара на лятото. Мнозина твърдо заявяват, че това едва ли ще промени техните навици и ще продължат да почиват в неделя, защото целта всъщност са портмонетата на туристите.
Старият закон позволяваше само на пекарните, месарниците и малките магазинчета да работят до обед, за да могат хората да си купят прясна храна за традиционния семеен обяд в почивния ден. На практика, макар и официално извън закона, редица магазини отдавна работят в неделните дни.
Противниците на закона твърдят, че той заплашва социалния модел във Франция, традиционните ценности и времето за семейството. Саркози обаче спечели изборите с думите “Работи повече, за да печелиш повече”, а отварянето на повече магазини в неделя е част от рецептата за рестартиране на френската икономика.

Автор: Антония Чичева ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.