Разрешават на Мадона да пее само до 22 ч..


Истерично очакваният от меломаните концерт на Мадона е разрешен от Столичната община до 22 часа.
Това става ясно от съгласувателното писмо, подписано от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Юлия Ненкова. Черно на бяло организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" (SME) са предупредени, че в столицата има обществен ред и за нарушаването му са предвидени санкции, като се подчертава, че по общинска наредба "се забранява свиренето на музикални инструменти и вдигането на шум след 22 ч на територията на Столичната община". Ако се спазва буквата на закона, то Мадона би отнесла, ако пее след разрешения час, глоба от 500 до 2500 лв. В случай че санкцията се приложи на юридическото лице, т. е. на организатора, той ще се бръкне между 2000 и 10 000 лв. В Столичния инспекторат вече се шегуват как ще влязат в световните новини, ако съставят акт на Мадона.
SME ще платят на общината такса за заемане на публична общинска собственост, както и на фирма "Паркинги и гаражи" за заемане на места в "синята зона". Размерът на таксите ще се изясни на по-късен етап, когато стане ясно колко територия и паркоместа са ползвали ангажираните с концерта служители, артисти, танцьори. SME са длъжни още да осигурят спокойствието около спектакъла, като вземат всички мерки за недопускане на пияни, агресивни или с видими психопроблеми фенове. Изрично организаторите трябва да се погрижат да спрат далеч от сцената лица с оръжие или пиротехнически средства в себе си.
В деня на концерта ще бъде спряно движението на автомобили с изключение на градския транспорт по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Драган Цанков" и Орлов мост за времето от 12 до 24 ч. Между 15 и 24 ч ще бъде спряно движението и по ул. "Ген. Йосиф Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в двете посоки.
Ангел Богданов ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.