€1000 глоба за хвърлен фас на плажа в италиански град


Властите на италианското курортно градче Полика-Ачяроли в района Кампания изобретиха особен начин за борба с боклуците и в частност с фасовете. Кметът Анджело Васало е подписал наредба, съгласно която "всеки, хвърлил на земята фас, ще бъде глобен със сума между 500 и 1000 евро, съобщават италианските медии.

"Повече не може да се търпи по улиците и плажовете ни да се търкалят угарки и пепел от цигари, разхвърляни навсякъде в огромни количества", допълва наредбата на кмета.

Според него фасовете не само замърсяват града, но и нанасят непоправима вреда на околната среда. "Много често изхвърляните угарки попадат в канализацията, а след това и в морето. Създава се заплаха от замърсяване на водата, това е неприемливо."

Кметът съветва търговците на тютюневи изделия да продават и джобни пепелници, за да си тръскат пушачите в тях цигарите и след това да ги изпразват у дома. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.