Шофьорът на автобуса убиец: Съжалявам, но не съм виновен

43-годишният мъж си замина за Бургас, след като му бе повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост
43-годишният шофьор на автобуса, катастрофирал на магистрала "Тракия", каза пред Нова ТВ, че категорично не е чул нито пукане на гума, нито счупване на греда. Почувствал е само как автобусът се занася.

Димитров твърди, че съжалява за случилото се, смята, че той самият няма вина, не е употребил алкохол, успял е да изкара четирима души от автобуса. Казва, че возилото е било в изправност, но не е присъствал на техническия преглед.

Никога в живота си не съм употребявал наркотици, заяви шофьорът в отговор на въпроса дали е взел наркотици или е пил алкохол. Дрегерът не отчете наличие на алкохол още в първите часове след катастрофата.

Днес се разпространи информация, че катастрофата се е случила заради дупка на пътя. Едва ли е възможно подобна малка дупка да е станала причина за спукване гумата на буса.

Спирачните следи тръгват не от самата дупка/на прословутите магистрали на Б.Б/, а малко след нея, което означава, че вероятно инцидентът е станал малко преди това. След минаването на дупката, шофьорът е започнал да набива спирачки.

След като се удря в бетонния стълб на надлеза, едва тогава бусът се завърта и се обръща на една страна. Спукването може би е отключило техническата повреда и е довело до инцидента, смята Благой Бекриев.

Гредата, която е намерена под буса, вероятно е изгнила и се е счупила и това е довело до клатушкане на превозното средство.

Версията, че шофьорът е заспал, вече е изключена, тъй като е регистрирана реакция на водача. Смята се, че причината е техническа. Експертизата ще е готова до две седмици.

Днес шофьорът си тръгна за Бургас, след като му бе повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост. Той имал две деца.
БЛИЦ ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.